HUMANA NOVA ZA SVAKI DAN PLANETA ZEMLJE

U Socijalnoj zadruzi Humani Novoj u DNK nam je upisana briga o društvu, ljudima i prirodi. Zapošljavanje društveno isključenih osoba kroz procese zbrinjavanja otpadnog tekstil, jednog od najvećih zagađivača okoliša današnjice, sukus je njezinog postanka i temelj njezinog razvitka. Spojivši dvije stvari za koje se prije 10 godina činilo da nema rješenja, dobili smo najbolji model gospodarenja otpadom u Europi i 37 zaposlenika od kojih su 23 osobe s invaliditetom i 12 iz ostalih društveno marginaliziranih skupina.

Zamah koji je Humana Nova uzimala omogućio joj je da, osim proizvoda od recikliranih materijala, tržištu ponudi kvalitetne tekstile proizvode od provjerenih materijala i s jakom porukom, a u duhu pravedne trgovine. Ti proizvodi danas čine asortiman proizvoda za poslovni sektor, ali i dio ponude na našem webshopu.

EKOLOŠKI OTISAK KROZ GODINE RADA

Tekstil koji završava na odlagalištu, štetan je za prirodu zbog emisije štetnih plinova koja se događa prilikom njegove razgradnje. S druge strane, tekstil koji završi kod nas ide u ponovnu uporabu ili reciklažu, što smanjuje spomenutu štetnost, ali i dugoročno smanjuje potrebu za proizvodnjom novog tekstila štedeći tako vrijedne prirodne resurse.

Svaka godina Humane Nove bila je godina za Dan planeta Zemlje, na što ponajviše ukazuje više od 2200 tone sakupljenog otpadnog tekstila koji u našim pogonima dobiva novu vrijednost: bilo u obliku prodaje u second hand dućanu, u obliku industrijskih krpa, filca ili novih, recikliranih proizvoda. Zapravo, svaki je radni dan posvećen planetu Zemlji jer naša je misija, između ostalog, ekološki utjecaj.

RASTIMO ZAJEDNO – PORUKA NAŠIH PROIZVODA

10 smo godina mi, priroda, naši donatori tekstila, kupci i klijenti rasli zajedno. Želja nam je da rastemo i dalje te da poruku o važnosti suživota s prirodom zajedno širimo.  

Inspirirani Danom planeta Zemlje, ali i kako bismo obilježili naših 10 godina postojanja te svaki dan kao važan za planet Zemlju, odlučili smo naš otisak spojiti s otiskom prirode i sašiti ono što najbolje znamo – vrijedan pamučni merch sa snažnom porukom: Let’s grow together.

LIMITED EDITION PROIZVODI

Proizvodi koji su dio naše limited edicije su platnene vrećice, torbe od kepera i muške i ženske pamučne majice – dio našeg asortimana koji radimo za brojne veće i manje tvrtke. Dolaze u ograničenim količinama, a nalaze se na našem webshopu, pa pronađite svoju novu torbu za dućan, knjižnicu ili poklon te majice za toplije vrijeme pred nama. Let’s grow together!

 

Humananova.org webshop koristi kolačiće ('cookie') kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima.

Skip to content