Search
Close this search box.

Projekt DigiSocCirc ima za cilj podržati, optimizirati i ubrzati aktivnu ulogu društvenih kružnih poduzeća u digitalnoj eri, povećavajući njihov društveni i ekološki utjecaj. Partneri na projektu zajednički će raspravljati o glavnim trendovima, prijetnjama i prilikama, s ciljem identificiranja potreba za obukom koja povećava vještine i zapošljivost u sektoru. Razvit će se planovi za kružna i društvena poduzeća kako bi se prihvatili digitalni alati, omogućila obuka u digitalnim vještinama i povećao njihov učinak. Projekt stavlja snažan naglasak na poticanje uključivosti i pravednosti dvostruke zelene i digitalne tranzicije.

Rezultati projekta

Partneri konzorcija projekta

RREUSE

RE-Use Austrija

Ateliere Fara Frontiere (AFF, Rumunjska) 

Humana Nova (Hrvatska)

Branchevereniging Kringloop Nederland (BKN, Nizozemska)

Re-Use Deutschland (Njemačka)

Kierrätyskeskus (Finska)

Asociación Española de Recuperadores de Economía Social y Solidaria (AERESS, Španjolska)

ENVIE (Francuska)

Emmaus Europa

POVEZANE VIJESTI:

27.11.2023. Uzbudljivi update od DigiSocCirc projekta!

15 i 16. studenog konzorcij projekta DigiSocCirc okupio se u San Sebastianu (Španjolska) na svom prvom osobnom sastanku! Tijekom naše interaktivne radionice istražili smo raskrižje društvenih poduzeća i digitalnog krajolika u kružnom gospodarstvu kroz zajedničko istraživanje.

Tijekom naših razgovora, partneri su se bavili najnovijim digitalnim i društvenim trendovima u digitalizaciji operacija ponovne upotrebe kao što su sortiranje, prikupljanje, logistika i sljedivost. Naglasili su da je prekogranični rad ključan za uspjeh te da bi društvena poduzeća trebala prednjačiti u digitalizaciji operacija ponovne upotrebe. Neki od ključnih naglasaka njihove rasprave su:

Iako su nove tehnologije ključne za tranziciju, ne smijemo zaboraviti društvenu stranu! Ključno je osnažiti pojedince vještinama i kompetencijama kako bi napredovali u okruženju prilagođenom njihovim potrebama i potencijalima.

Zahvalni smo na financiranju programa Europskog socijalnog fonda Plus (ESF+) koji je sve omogućio.

Pratite nas za više novosti dok nastavljamo preoblikovati digitalni krajolik!

24.01.2024. Osnaživanje društvenih poduzeća kroz digitalizaciju!

Digitalizacija nije samo trend; to je promjena pravila za društvena poduzeća u operacijama ponovne upotrebe. Ova ključna prilika nudi poboljšanu učinkovitost, relevantnost i vidljivost, vitalnu za promicanje kružnog gospodarstva i društvene uključenosti.

Da biste saznali više o digitalnim i društvenim trendovima u operacijama ponovne upotrebe društvenih poduzeća, istražite naše izvješće o nalazima na web stranici RREUSE.

Istraživanje je provedeno u sklopu projekta DigiSocCirc, financiranog iz programa Europskog socijalnog fonda Plus (ESF+) Europske unije.

28.02.2024.

Kako društvena poduzeća mogu besprijekorno digitalizirati svoje operacije ponovne upotrebe?

Projekt DigiSocCirc otkrio je zlatni rudnik preporuka o tome kako digitalizacija za ponovnu upotrebu može biti uspješna!

Osigurajte uspjeh svog tima nudeći inkluzivne personalizirane programe razvoja digitalnih vještina.

Provjerite izvješće o nalazima i pristupite cjelovitom popisu preporuka za socijalna poduzeća.

15.04.2024.

Kružno gospodarstvo dobiva sve više maha na globalnoj razini, a time i na potrebi za digitalizacijom.

Ali kako društvena poduzeća mogu osigurati lokalna, uključiva radna mjesta u kružnom gospodarstvu za ljude iz ranjivih skupina s ograničenim digitalnim vještinama?

RREUSE nas je odlučio predstaviti kao partnera projekta DigiSocCirc iz Hrvatske i člana RREUSE mreže koji čini upravo to.

Imamo integrirane digitalne sustave za poboljšanje operacija ponovne upotrebe, poboljšanje raspodjele resursa i procjenu društvenog i ekološkog utjecaja svojih aktivnosti, ali i pažljiv pristup digitalizaciji očuvanjem ručnih procesa kao što su sortiranje, priprema za ponovnu upotrebu, recikliranje i pakiranje kako bi se osigurala inkluzivnost.

”Uspostavljajući ravnotežu između digitalizacije i predanosti svojoj društvenoj misiji, Humana Nova prednjači u stvaranju uključivih i održivih rješenja za kružno gospodarstvo.” – pišu o nama iz RREUSEa.

Saznajte više o našoj studiji slučaja, vještinama i društvenom utjecaju operacija digitalizacije u sklopu serije studija slučaja za projekt DigiSocCirc.

21.05.2024.

Za prilagodbu digitalnim trendovima i promjenjivom ponašanju potrošača, društvena poduzeća u sektoru ponovne upotrebe su krenuli u digitalizaciju svojih usluga usmjerenih na kupce, kao što su e-trgovina i online karte njihovih trgovina.

Naše najnovije izvješće DigiSocCirc otkriva prednosti i izazove ove digitalne transformacije i njegov duboki utjecaj na operativne strategije društvenih poduzeća.

Evo kratkog pregleda naših otkrića:

Da biste saznali više o digitalnim i društvenim trendovima u uslugama usmjerenim na korisnike, istražite naše izvješće o nalazima.

Humananova.org webshop koristi kolačiće ('cookie') kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima.

Skip to content