Search
Close this search box.

Dana 8. prosinca 2020. godine održan je šesti, ujedno i posljednji, partnerski sastanak projektnog tima te je predstavljen prostor buduće podružnice Socijalne zadruge Humana Nova Čakovec koja će se otvoriti u prostorima Srednje škole Duga Resa. Otvorenje podružnice Duga Resa jedan je od ciljeva projekta ECO-SOCIAL: Razvijam poduzetništvo, čuvam okoliš! Za potrebe otvorenja podružnice izvršeni su radovi za prilagođavanje objekta pristupu invalida te uređenje uredskih prostora i sanitarija. Ukupna vrijednost radova iznosila je 201.220, 00 kn od čega je Karlovačka županija sufinancirala 70.000,00 kn. Radovi koji su izvršeni: ugradnja platforme i dviju rampi, ugradnja wc-a za osobe s invaliditetom, instalacijski radovi te keramičarski radovi. Za potrebe podružnice osposobit će se i uredski prostor za buduće zaposlenike.

Otvorenjem podružnice u Dugoj Resi Socijalna zadruga Humana Nova Čakovec širi svoj rad na područje Karlovačke županije, a Duga Resa zbog svog prometnog položaja postaje svojevrsno centralno mjesto za prikupljanje tekstila. Socijalna zadruga Humana Nova Čakovec zapošljava teško zapošljive osobe (dugotrajno nezaposlene osobe, osobe s tjelesnim i mentalnim nedostacima, marginalizirane skupine, pripadnici nacionalnih manjina i sl.) što će biti cilj i u budućoj podružnici Duga Resa.

Projektom ECO-SOCIAL: Razvijam poduzetništvo, čuvam okoliš! ostvarili smo suradnju s 12 škola na području Karlovačke županije te osigurali nastavak suradnje sa školama kroz sljedeće aktivnosti: provođenje volonterskih akcija sakupljanja tekstila koji će se umjesto u Čakovec odvoziti u Dugu Resu i tamo reciklirati i prerađivati, otvorili smo prostor za suradnju Humane Nove s ostalim lokalnim dionicima (posebno komunalnim poduzećima te velikim tvrtkama), osvijestili smo važnost ispravnog odlaganja otpada te činjenicu da otpad doista nije smeće već resurs. Kroz sustav edukacija u projektu je sudjelovalo 485 učenika i 29 učitelja i nastavnika. Trenutno provodimo treću volontersku akciju sakupljanja tekstila koja se održava povodom Međunarodnog dana volontera (5. prosinca), a koja je 8. prosinca održana i u Srednjoj školi Duga Resa.

Projekt ECO-SOCIAL: Razvijam poduzetništvo, čuvam okoliš! provodi se od 1.8.2019. do 31.01.2021. godine. Nositelj projekta je LAG Vallis Colapis, a partneri na projektu su Srednja škola Duga Resa, Karlovačka županija te Socijalna zadruga Humana Nova iz Čakovca. Program vrijednosti 1.267.913,68 kn sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u okviru Švicarsko hrvatskog programa suradnje.

„Sadržaj teksta isključiva je odgovornost LAG-a Vallis Colapis.”

Humananova.org webshop koristi kolačiće ('cookie') kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima.

Skip to content