Search
Close this search box.

Zapošljavanje onih koji su u lošijem položaju na tržištu rada zbog nekog svog obilježja, naša je misija od samih početaka rada. U našim redovima nalaze se ljudi koji su ponekad, ili često, u svom životu bili obilježeni kao nepoželjna radna snaga. Neke su stisle rokovi i norme. Drugi su sakupljali odbijenice. Zašto? Jer su osobe s invaliditetom, boluju od bolesti koje ne podnose rad na normi ili zahtijevaju česta bolovanja. Moguće da su pripadnici nacionalnih manjina ili starije životne dobi. U kategorije koje nazivamo zajedničkim imenom marginalizirani, a zbog nekog svog obilježja, ne ubrajamo žene koje su nerijetko dodatno diskriminirane. A mogli bismo, posebno kada su u pitanju jednako vrednovan rad i zauzimanje vodećih pozicija.  

ŠTO SVAKA ŽENA TREBA NA POSLU?

U Humani Novoj žene čine čak 81% kolektiva. Dolaze s različitim životnim pozadinama, različitim životnim pričama, različitih zdravstvenih stanja, u rasponu godina od 22 do 60. Što im je potrebno kada dođu na posao? Kolegijalnost i međusobna podrška.

Nerijetko čujemo da je žena ženi vuk, što je ujedno i stav koji potiče nepovjerenje i nesusretljivost. Činjenica je da većina žena svakog dana ima puno različitih uloga, a jedna od njih je uloga kolegice. Kako mogu jedna drugoj olakšati? U sklopu kampanje Kolegijalnost na poslu povodom Dana žena pitali smo ih upravo to.

PODRŠKA, POVJERENJE, NE OSUĐIVANJE

Upitnik koji su naše zaposlenice ispunjavale imao je za cilj osvijestiti očekivanja koja imamo od kolegica te ih usporediti s time kako se sami ponašamo. Upravo je ovo dvoje Željkica (55) na zanimljiv način povezala:

”Dobru kolegicu čini ono što ona prima od mene.”

Još jedna zanimljiva činjenica proizašla je iz odgovora: očekivanja i ponašanje koje zaposlenice navode zapravo je zapisano i u temeljnim vrijednostima Humane Nove koje glase: tolerancija, poštovanje, odgovornost, povjerenje.

”Dobra kolegica je iskrena, zna kada sam loše volje i zna me oraspoložiti ili biti rame za plakanje, daje podršku bez ”figa u džepu”.”

”Dobro prijateljstvo vrti se oko odanosti i povjerenja.”

”Dobra kolegica je iskrena, spremna saslušati, ne osuđivati. Spremna je pomoći, podijeliti svoje znanje i cijeni trud drugih.”

”Dobra kolegica ima razumijevanja i uvijek je spremna pomoći i riješiti ili barem olakšati problem/situaciju. U prolazu se pozdraviti ili pitati kako si…”

”Dobra kolegica je slobodna od osuda, zamjeranja i izdizanja sebe iznad drugih. Ona je spremna na timski rad i razgovor u kojem sluša.”

ŽENE NA VODEĆIM POZICIJAMA

U timu Humane Nove zaposlene su 42 žene, a ono što je zanimljivo je da su vodeće pozicije zauzele u velikom broju – čak 80%. Široko poslovanje zahtijeva timove, a timovi zahtijevaju nekoga tko će ih voditi. Kao i sa svim ostalim radnim mjestima, na prvom su mjestu vrijednosti koje osoba ima. Nastojimo promijeniti svijest da nije moguće ili je teško zapošljavati osobe s invaliditetom, ali i svijest o ženama na vodećim pozicijama.

Humananova.org webshop koristi kolačiće ('cookie') kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima.

Skip to content