Search
Close this search box.

U okviru projekta “Podizanje ekološke i društvene svijesti djece u Općini Podturen”, 15. rujna 2023. godine održano je predavanje o društvenom poduzetništvu na kojem je učenicima viših razreda Osnovne škole Podturen predstavljeno djelovanje Socijalne zadruge Humane Nove, dok je s učenicima nižih razreda održana Kreativna radionica o recikliranju tekstila. Učenici su izrađivali razne predmete i uživali u kreativnom radu s našim djelatnicama. Na kreativan način, uz video i priču učenici su se upoznali s radom Humane Nove, naučili kako reciklirati tekstil i doprinijeli očuvanju okoliša. Ove aktivnosti sufinancirane su sredstvima proračuna Općine Podturen.

Školama, vrtićima, a po želji i ostalim institucijama nudimo Edukativna predavanja i Kreativne radionice o recikliranju tekstila. Rado ugošćujemo organizacije i pojedince koji obilaskom naše Zadruge žele naučiti više o društvenom poduzetništvu i radnoj integraciji.

Na edukativnom predavanju sudionici se imaju prilike upoznati s utjecajem tekstilnog otpada na okoliš. Nauče i više o rješenju koje nudimo budući da u svom poslovanju imamo zaokruženi model gospodarenja tekstilnim otpadom (sakupljanje, ponovna upotreba, recikliranje i stvaranje novih proizvoda od starog tekstila). Uz to, upoznaju se s radom osoba s invaliditetom te uče nova znanja o radnoj integraciji ranjivih skupina.

Na kreativnoj radionici o recikliranju tekstila sudionici uče vještine šivanja te kreiraju vlastiti reciklirani proizvod, primjenjuju znanje o recikliranju, šivanju, osnovnim šivaćim predmetima, osvješćuju utjecaj otpadnog tekstila na okoliš. Osim toga, sudionici mogu uočiti važnost alternativnih rješenja te razvijati kreativnost u zbrinjavanju tekstilnih viškova. Timski rad također doprinosi povezivanju i dobroj atmosferi.

Edukativna predavanja i Kreativne radionice odličan su izbor za terensku nastavu, ali i teambuilding.

Humananova.org webshop koristi kolačiće ('cookie') kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima.

Skip to content