Search
Close this search box.

Prvoj gimnaziji Varaždin, 20. studenog 2023. održali smo Kreativnu radionicu o recikliranju tekstila. Učenici su izrađivali razne predmete i uživali u kreativnom radu s našim djelatnicama. Na kreativan način, uz kviz, video i priču učenici su se upoznali s radom Humane Nove, naučili kako reciklirati tekstil i doprinijeli očuvanju okoliša. Ove aktivnosti sufinancirane su sredstvima proračuna grada Varaždina.

Školama, vrtićima, a po želji i ostalim institucijama nudimo Kreativne radionice o recikliranju tekstila. Rado ugošćujemo organizacije i pojedince koji obilaskom naše Zadruge žele naučiti više o društvenom poduzetništvu i radnoj integraciji.

U edukativnom dijelu radionica sudionici se imaju prilike upoznati s utjecajem tekstilnog otpada na okoliš. Nauče i više o rješenju koje nudimo budući da u svom poslovanju imamo zaokruženi model gospodarenja tekstilnim otpadom (sakupljanje, ponovna upotreba, recikliranje i stvaranje novih proizvoda od starog tekstila). Uz to, upoznaju se s radom osoba s invaliditetom, uče nova znanja i vještine šivanja te kreiraju vlastiti reciklirani proizvod.

U praktičnom dijelu primijenit će znanje o recikliranju, šivanju, osnovnim šivaćim predmetima, osvijestiti utjecaj otpadnog tekstila na okoliš. Osim toga, uočit će važnost alternativnih rješenja te razvijati kreativnost u zbrinjavanju tekstilnih viškova. Timski rad doprinijet će povezivanju i dobroj atmosferi.

Kreativne radionice odličan su izbor za izvanterensku nastavu, ali i teambuilding.

Tagged radionicarecikliranje tekstila

Humananova.org webshop koristi kolačiće ('cookie') kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima.

Skip to content