Socijalna zadruga Humana Nova je društveno poduzeće koje djeluje na 3 područja: okolišnom, društvenom i ekonomskom. Zapošljavamo osobe s invaliditetom i druge društveno isključene osobe koje u Humani Novoj svakodnevno stvaraju nove vrijednosti. Od odbačenih tekstilnih predmeta izrađujemo nove kvalitetne i inovativne proizvode, a od novih materijala održive proizvode.

Naš tim sastoji se od 46 zaposlenika/ica. 26 osoba je s invaliditetom, a 14 su pripadnici ostalih marginaliziranih skupina. Svima njima posao u Humani Novoj mijenja život nabolje.

MIHAJELA – UVIJEK ZA TIMSKI RAD

Mihajela je u Humani Novoj od 2019. godine, dolazi iz Celina i živi s roditeljima i dva brata. Prije je radila kao čistačica i kao asistent, a u Humani Novoj uglavnom sortira i reže te pakira filc. Mihajela je vedra i vesela, uvijek spremna pomoći. Njezine želje za budućnost su jednostavne te sreću pronalazi u naizgled malim stvarima – šetnji, kavi s prijateljima i činjenici da može nekome pomoći. Radišna je i izrazito odgovorna, što raste proporcionalno s prihvaćanjem nje onakvom kakva jest. Otvorena, skromna i draga.

NEOPISIVA VRIJEDNOST NOVIH PRIJATELJA

Ono što nam je često kroz razgovor spomenula jest činjenica da je na poslu stekla puno prijatelja te sad ima društvo s kojim se nerijetko druži i nakon posla. S obzirom na to da je društvena i komunikativna, to je nešto što njezin život upotpunjuje, uz činjenicu da je financijski konačno neovisna te može živjeti bez da je nekome na teret. Motivirana, samostalna i nasmijana – Mihajela je pravi primjer da dobrobit i prilika za pojedinca s margine ima puno širi pozitivni utjecaj od utjecaja na samo njezin život. Mihajela širi pozitivu oko sebe, pomaže drugima, doprinosi na poslu, pokazuje primjerom.. Tako činjenica da ima posao mijenja život nabolje njoj i cijeloj njezinoj obitelji, ali i zajednici jer od toga postoji višestruka korist, a na kraju dana jednoj osobi omogućuje da udahne punim plućima.

Pogledajte video o Mihajeli.

Humananova.org webshop koristi kolačiće ('cookie') kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima.

Skip to content