Search
Close this search box.

Kreativne radionice o recikliranju tekstila pravi su hit! U Graditeljskoj školi Čakovec, 12. prosinca 2023. održali smo Kreativnu radionicu o recikliranju tekstila. Učenici su oslikavali platnene vrećice i uživali u kreativnom radu s našim djelatnicama. Na kreativan način, uz kviz, video i priču učenici su se upoznali s radom Humane Nove, naučili kako reciklirati tekstil i doprinijeli očuvanju okoliša. Ove aktivnosti sufinancirane su sredstvima proračuna Grada Čakovca.

Školama, vrtićima, a po želji i ostalim institucijama nudimo Kreativne radionice o recikliranju tekstila. Rado ugošćujemo organizacije i pojedince koji obilaskom naše Zadruge žele naučiti više o društvenom poduzetništvu i radnoj integraciji.

U edukativnom dijelu radionica sudionici se imaju prilike upoznati s utjecajem tekstilnog otpada na okoliš. Nauče i više o rješenju koje nudimo budući da u svom poslovanju imamo zaokruženi model gospodarenja tekstilnim otpadom (sakupljanje, ponovna upotreba, recikliranje i stvaranje novih proizvoda od starog tekstila). Uz to, upoznaju se s radom osoba s invaliditetom, uče nova znanja i vještine šivanja te kreiraju vlastiti reciklirani proizvod.

U praktičnom dijelu primijenjuje se znanje o recikliranju, šivanju, osnovnim šivaćim predmetima, osvještava se utjecaj otpadnog tekstila na okoliš. Osim toga, sudionici se upoznavaju s alternativnim rješenjima te razvijaju kreativnost u zbrinjavanju tekstilnih viškova. Timski rad doprinosi povezivanju i dobroj atmosferi.

Kreativne radionice odličan su izbor za izvanterensku nastavu, ali i teambuilding.

Humananova.org webshop koristi kolačiće ('cookie') kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima.

Skip to content