UVJETI KUPOVINE

UVJETI KUPOVINE ili opći uvjeti poslovanja

Ovi uvjeti kupovine definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na stranicama Socijalne zadruge Humane Nove. Korištenjem ovih internetskih stranica Krajnji korisnik/Kupac potvrđuje da je upoznat i suglasan s Općim uvjetima i svim ostalim stavkama poslovanja. Prodavatelj je zadruga Humana Nova, Ulica žrtava fašizma 3, Čakovec (tel: 040/673-098). Kupac je posjetitelj stranica koji popuni elektronsku narudžbu te izvrši plaćanje putem opće uplatnice/virmana, internet bankarstva ili kreditne kartice.
Kupac sklapa Ugovor o kupoprodaji s Prodavateljem. Kupovinu je moguće ostvariti uz potvrdu kupca da je prethodno pročitao i slaže se s Općim uvjetima poslovanja i da je upoznat da je narudžba s obvezom plaćanja.

Kupovina je moguća 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Kupac će elektronskom poštom biti obaviješten o potvrdi narudžbe (primitku elektroničke poruke koja sadrži ponudu kupca) i slanju paketa. U slučaju da Humana Nova iz bilo kojeg razloga nije u mogućnosti isporučiti neki od naručenih proizvoda, s kupcem će, telefonom ili e-porukom, u kontakt stupiti djelatnik Humane Nove u svrhu dogovora o isporuci zamjenskog proizvoda ili eventualnog otkazivanja naručenog proizvoda.

GLAVNA OBILJEŽJA PROIZVODA

Kupac se s glavnim obilježjima proizvoda upoznaje na web stranici webshopa

PRIMJEDBE I PRIGOVORI

Sukladno čl. 10 ZZP, Internet trgovina humananova.org (Humana Nova) omogućuje vam da svoje pisane prigovore vezane uz web kupovinu šaljete na email: webshop@humananova.org
Na sve vaše primjedbe i prigovore odgovorit ćemo u roku od maksimalno 15 dana.

POVRATI

Povrat se odnosi na kupovinu isključivo putem webshopa.
Proizvode (povrat ili zamjena) potrebno je dostaviti na adresu:
Humana Nova, Ulica žrtava fašizma 3, 40000 Čakovec

POVRAT ROBE I NOVCA

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, u slučaju kupovine na daljinu, ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma primitka proizvoda, odnosno primitka zadnjeg proizvoda iz narudžbe.

Ovdje možete preuzeti standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora (PDF).

Ugovor možete jednostrano raskinuti koristeći spomenuti obrazac koji ispunjenog i potpisanog zajedno s robom šaljete na našu adresu.

U slučaju jednostranog raskida ugovora postupat ćemo prema Zakonu o zaštiti potrošača, odnosno Zakonu o obveznim odnosima. Povrat uplaćenog novca izvršit ćemo nakon što nam roba bude vraćena. Povrat robe morate izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada ste nam izjavili jednostrani raskid ugovora.

Kupac je prema Zakonu o zaštiti potrošača dužan snositi izravne troškove povrata robe ako koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora, a ako kupac želi, može se obratiti Humani Novoj na info broj ili mail adresu info@humananova.org radi pribavljanja obavijesti o načinu, mogućnostima i uvjetima vraćanja proizvoda od strane Humane Nove.

Kupac je sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom.

Vraćeni proizvod mora biti u originalnom pakiranju i s deklaracijom te pripadajućim računom.

Humana Nova utvrđuje uvjete povrata – postotke umanjenja iznosa povrata kupcu uslijed umanjenja vrijednosti proizvoda.

ZAMJENA ROBE

Kupac može poslati proizvod koji želi zamijeniti na našu adresu (Humana Nova, Ulica žrtava fašizma 3, 40000 Čakovec).

Ako je razlog zamjene oštećeni proizvod ili materijalni nedostatak, zamjena ide na trošak Humane Nove, ako je materijalni nedostatak ili oštećenje postojalo u trenutku prijelaza rizika na Kupca, odnosno ako Kupac utvrdi nedostatak po otvaranju paketa, a prije nošenja. U tom slučaju Kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora i povrat novca, zamjenu proizvoda, uklanjanje nedostatka ili umanjenje cijene.

Ako je riječ o zamjeni proizvoda zbog želje kupca ili zbog pogreške prilikom odabira proizvoda, kupac šalje robu na našu adresu o svom trošku. U ovom slučaju naplatit će se ponovljena dostava u iznosu za dovoz nove robe.

Prodavatelj nije odgovoran za eventualna oštećenja i ostale obaveze koje se nalaze u domeni dostavne službe, ali će u dogovoru s njima osigurati vrhunsku uslugu za svakog kupca. Prilikom preuzimanja robe kupac je dužan reklamaciju uputiti dostavljaču na licu mjesta te istu javiti pismenim putem našem voditelju web prodaje na email: webshop@humananova.org

ODLUKA O PROGRAMU NAGRAĐIVANJA KUPCA

Prema cjelokupnoj narudžbi kupca, donijeta je Odluka o nagrađivanju te vrijedi od dana donošenja do opoziva Odluke.

IZJAVA O ZAŠTITI I PRIKUPLJANJU OSOBNIH PODATAKA
Humana Nova se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka Kupca tako da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza, informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške svrhe.
Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Humane Nove i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Saznajte više o našoj politici privatnosti.

ONLINE RJEŠAVANJE SPOROVA
Regulativom EU od 15.2.2016. diljem cijele Europske unije sporove vezane uz online kupnju moguće je riješiti putem ODR platforme kojoj možete pristupiti ovdje.
To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU (nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete na brži i jednostavniji način podnijeti na gornjem linku.
Platformu mogu koristiti i potrošači i trgovci, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.

OBAVIJEST O KOLAČIĆIMA
Naša web stranica koristi se kolačićima (eng. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i spremanje podataka o vašim narudžbama. Nastavkom pregleda web stranice humananova.org, slažete se s korištenjem kolačića. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih prateći upute na ovom linku. kako se kolačići s ove web stranice ne bi mogli poslati na vaš uređaj.

INFORMACIJE O POSLOVNOM SUBJEKTU

Socijalna zadruga Humana Nova
zadruga za proizvodnju tekstila
Ulica žrtava fašizma 3
HR-40000 Čakovec
Adresa elektroničke pošte: info@humananova.org
Info telefon: 040/500-765

Web trgovina otvorena je za narudžbe od 0-24, a pitanja vezana uz web kupovinu možete slati na email webshop@humananova.org

Zadruga je upisana u sudski registar Trgovačkog suda u Varaždinu 2011. godine
Tt-11/644-2, MBS 070096305, članski ulozi 50.000,00 kn uplaćeni u cijelosti, upravitelj Ivan Božić
Matični broj: 070096305
OIB: 27711345503
Žiro račun: HR 86 2402 0061 1006 3216 3 (Erste Bank Rijeka, Čakovec)
Upravitelj zadruge: Ivan Božić
Predsjednik Skupštine: Leonarda Tarandek

humananova.org je registrirana domena zadruge Humana Nova.

Zadruga je upisana u sudski registar Trgovačkog suda u Varaždinu 2011. godine
Tt-11/644-2, MBS 070096305, članski ulozi 50.000,00 kn uplaćeni u cijelosti, upravitelj Ivan Božić.

DOSTAVNA SLUŽBA

Dostavu vršimo putem dostavljačke službe, a roba se u najvećem broju slučaja šalje na isporuku isti ili sljedeći radni dan od zaprimanja uplate (virman, kartično), ako uplatu zaprimimo do 12 sati.
Ako ste odabrali platiti robu prilikom preuzimanja (pouzećem), roba se u najvećem broju slučaja šalje na isporuku isti ili sljedeći radni dan od zaprimanja narudžbe, pod uvjetom da je narudžba napravljena do 12 sati.
Dostava za narudžbe ispod 40 € naplaćuje se 4 €.

BESPLATNA DOSTAVA

Dostava za sve narudžbe iznad 40 € je besplatna za područje cijele Hrvatske.

BRZA ISPORUKA UZ PRAĆENJE NARUDŽBE

Jednom kada robu spremimo za isporuku, možemo Vam poslati poruku gdje piše da je roba spremna.
Ako roba ne stigne u očekivanom periodu (3 – 5 radnih dana od isporuke, prema pravilniku dostavne službe), pošaljite nam email na webshop@humananova.org kako bismo poduzeli potrebne mjere za bržu isporuku. Za narudžbe na otoke, dostava od slanja u pravilu traje nešto duže (3 – 7 radnih dana).

OSTALI UVJETI
Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.
Dostava se vrši do ulaza u stambeni objekt željene adrese. Ako se radi o stambenoj zgradi, dostavljač nije dužan nositi robu do kata na kojem se nalazi kupac već do ulaza u zgradu.
Roba je osigurana od gubitka u dostavi. Kupac je obavezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu ili dostavnicu te je dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanja.

Humananova.org webshop koristi kolačiće ('cookie') kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima.

Skip to content