Search
Close this search box.

POVRATI

POVRATI

Povrat se odnosi na kupovinu isključivo putem webshopa.
Proizvode (povrat ili zamjena) potrebno je dostaviti na adresu:
Humana Nova, Ulica žrtava fašizma 3, 40000 Čakovec

POVRAT ROBE I NOVCA

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, u slučaju kupovine na daljinu, ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma primitka proizvoda, odnosno primitka zadnjeg proizvoda iz narudžbe.

Ovdje možete preuzeti standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora (PDF).

Ugovor možete jednostrano raskinuti koristeći spomenuti obrazac koji ispunjenog i potpisanog zajedno s robom šaljete na našu adresu.

U slučaju jednostranog raskida ugovora postupat ćemo prema Zakonu o zaštiti potrošača, odnosno Zakonu o obveznim odnosima. Povrat uplaćenog novca izvršit ćemo nakon što nam roba bude vraćena. Povrat robe morate izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada ste nam izjavili jednostrani raskid ugovora.

Kupac je prema Zakonu o zaštiti potrošača dužan snositi izravne troškove povrata robe ako koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora, a ako kupac želi, može se obratiti Humani Novoj na info broj ili mail adresu info@humananova.org radi pribavljanja obavijesti o načinu, mogućnostima i uvjetima vraćanja proizvoda od strane Humane Nove.

Kupac je sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom.

Vraćeni proizvod mora biti u originalnom pakiranju i s deklaracijom te pripadajućim računom.

Humana Nova utvrđuje uvjete povrata – postotke umanjenja iznosa povrata kupcu uslijed umanjenja vrijednosti proizvoda.

ZAMJENA ROBE

Kupac može poslati proizvod koji želi zamijeniti na našu adresu (Humana Nova, Ulica žrtava fašizma 3, 40000 Čakovec).

Ako je razlog zamjene oštećeni proizvod ili materijalni nedostatak, zamjena ide na trošak Humane Nove, ako je materijalni nedostatak ili oštećenje postojalo u trenutku prijelaza rizika na Kupca, odnosno ako Kupac utvrdi nedostatak po otvaranju paketa, a prije nošenja. U tom slučaju Kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora i povrat novca, zamjenu proizvoda, uklanjanje nedostatka ili umanjenje cijene.

Ako je riječ o zamjeni proizvoda zbog želje kupca ili zbog pogreške prilikom odabira proizvoda, kupac šalje robu na našu adresu o svom trošku. U ovom slučaju naplatit će se ponovljena dostava u iznosu za dovoz nove robe.

Prodavatelj nije odgovoran za eventualna oštećenja i ostale obaveze koje se nalaze u domeni dostavne službe, ali će u dogovoru s njima osigurati vrhunsku uslugu za svakog kupca. Prilikom preuzimanja robe kupac je dužan reklamaciju uputiti dostavljaču na licu mjesta te istu javiti pismenim putem našem voditelju web prodaje na email: webshop@humananova.org

Humananova.org webshop koristi kolačiće ('cookie') kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima.

Skip to content