ZA PLANET I ZAJEDNICU

Kreativne radionice o recikliranju tekstila

Zbrinjavanje tekstilnog otpada i zapošljavanje društveno marginaliziranih skupina kao što su osobe s invaliditetom i ostale društveno isključene osobe veliki su izazovi za zajednicu. Kao društveno poduzeće, u Humani Novoj svakodnevno se s tim izazovima suočavamo i nastojimo za njih ponuditi rješenja. Između ostalog, organiziramo akcije sakupljanja tekstilnog otpada, a edukaciju o našem radu približavamo i najmlađima. 

Kreativne radionice o recikliranju tekstila

Školama, vrtićima, a po želji i ostalim institucijama nudimo Kreativne radionice o recikliranju tekstila, a rado ugošćujemo organizacije i pojedince koji obilaskom naše Zadruge žele naučiti više o društvenom poduzetništvu i radnoj integraciji

U edukativnom dijelu radionica sudionici se imaju prilike upoznati s utjecajem tekstilnog otpada na okoliš te rješenjem koje nudimo budući da u svom poslovanju imamo zaokruženi model gospodarenja tekstilnim otpadom (sakupljanje, ponovna upotreba, recikliranje i stvaranje novih proizvoda od starog tekstila). Uz to, upoznaju se s radom osoba s invaliditetom, uče nova znanja i vještine šivanja te kreiraju vlastiti reciklirani proizvod. 

U praktičnom dijelu primijenit će znanje o recikliranju, šivanju, osnovnim šivaćim predmetima, osvijestiti utjecaj otpadnog tekstila na okoliš i uočiti važnost alternativnih rješenja te razvijati kreativnost u zbrinjavanju tekstilnih viškova. Timski rad doprinijet će povezivanju i dobroj atmosferi. 

Kreativne radionice odličan su izbor za izvanterensku nastavu, ali i teambuilding. 

Akcije sakupljanja tekstilnog otpada

S obrazovnim institucijama, udrugama i lokalnim vlastima organiziramo Akcije sakupljanja tekstilnog otpada

Ako imaš ideju za suradnju koja će širiti društveno poduzetništvo te ekološku i društvenu poruku, javi nam se da porazgovaramo.

Humananova.org webshop koristi kolačiće ('cookie') kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima.

Skip to content