Search
Close this search box.

Eko-Murvica iz Cirkvenice je u suradnji s nama organizirala akciju prikupljanja tekstila u kojoj je prikupljeno 9 tona tekstila!

Ne bacajmo odjeću u smeće

Ako ste pitate što sa starom odjećom, naš odgovor je da je ne bacate u smeće već je usmjerite negdje gdje će ona pronaći nove vrijednosti. Upravo to rade i mladi u školama koji sudjeluju u našim akcijama skupljanja tekstila. Mi u Humani Novoj tom tekstilu dajemo novu vrijednost, produžujemo mu vijek trajanja, ali i smanjujemo potrebu za proizvodnjom. Reciklirajući tekstil čuvamo sirove materijale i prirodne resurse. To znači da se mora manje crpsti, rafinirati, transportirati i procesirati, što olakšava posao prirodi. Tako čuvamo i energiju koja je potrebna za proizvodni proces. Manje iskorištene energije znači manju potrebu da je se proizvodi, što rezultira manjim otpuštanjem ugljičnog dioksida i manje stakleničkih emisija i plinova.

Više o tome što radimo s tekstilom, pročitajte ovdje.

Sakupljeno 9 tona tekstila

Odbačeni tekstil koji stiže u Humanu Novu je tekstil kojem će naši zaposlenici dati novu vrijednost.

Hvala djelatnicima Eko-Murvica, Gradu Cirkvenici i svim građanima koji su sudjelovali u akciji i tako učinili veliki korak prema boljem sutra.

Veselimo se budućoj suradnji, ovakve akcije će se periodično ponavljati.

Humananova.org webshop koristi kolačiće ('cookie') kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima.

Skip to content