Search
Close this search box.

Možemo na početku upotrijebiti jedan klišej i reći da smo ”već tradicionalno” trčali na Čakovečkom noćnom ceneru. Isto smo tako, ”već tradicionalno” za sve sudionike te utrke, odnosno startne pakete, šivali majice s logotipom utrke. Ipak, sudjelovanje na ovoj popularnoj noćnoj utrci kojom svi prisutni odluče utrčati u ljeto, nama nije samo tradicija koju je potrebno slijediti, već i pobjeda mnogih naših zaposlenika koji donedavno nisu ni sanjali da bi jednog dana mogli otrčati utrku.

Noćni cener: mini teambuilding

Uz to što za Cener šivamo majice koje su dio startnog paketa, ova utrka u našoj neposrednoj blizini za nas je postala zajednički događaj od velikog značaja jer su upravo na toj trasi brojni zaposlenici Humane Nove završili svoju prvu utrku ikad, onu na koju nisu nikad ni pomišljali. Neki su završili već i drugu, ili treću…

Pobjeda nad osobnim granicama

Sudjelovanje na ovakvim eventima za naše zaposlenike predstavlja premošćivanje prepreka, kako fizičkih tako i društvenih. Nama koji smo posvećeni pružanju prilika onima čije su životne okolnosti otežavajuće, utrka je postala način da pokažemo kako zajedno možemo postići nevjerojatne stvari. Motivirati jedni druge, sudjelovati u nečemu za što su nas drugi ili sami sebe uvjerili da ne možemo te se pritom jako dobro zabaviti. Posebnu su hrabrost i spremnost pokazali Dino i Danko, koji su hrabro stali na start, a još hrabrije na cilj. Dečkima cerebralna paraliza ne predstavlja prepreku za sudjelovanje na utrci, a tog su dana još jednom pokazali što osobama s invaliditetom znači podrška i poticajno okruženje.

Kohezija u lokalnoj zajednici

Poticaj na aktivan život, na ravnopravno društvo, na ekološke aktivnosti i akcije… Sve su to važni dijelovi održivih praksi koje nastojimo provoditi. Ponosni smo na sve kolege koji su, bez obzira na početne sumnje (svoje, ali i tuđe), uspjeli prevladati svoje granice i sudjelovati u utrci. Svaki korak na toj stazi predstavlja njihovu osobnu pobjedu, ali i kolektivni uspjeh tima, jer jedni vučemo (ili guramo) druge.

Šivajući majice za utrku u lokalnoj zajednici, sudjelujući na toj samoj utrci bez obzira na invaliditete ili ograničenja, bili smo dio velikog događaja koji je na nekoliko sati usmjerio spotlight na lokalnu zajednicu, pozvao i ostale da dođu, razmijene iskustva i stvore uspomene te nas još jednom podsjetio na važnost fizičke aktivnosti, zdravlja i suradnje, bilo u timu, lokalnoj zajednici, na nacionalnoj ili internacionalnoj razini.

Humananova.org webshop koristi kolačiće ('cookie') kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima.

Skip to content