POLITIKA ZAŠTITE PRIVATNOSTI

Politika privatnosti i korištenja kolačića
Politika privatnosti su informacije o tome koji se osobni podaci korisnika web stranice prikupljaju, na koji način i u koje svrhe se oni obrađuju te kako se štite. Politika se primjenjuje na radnje na web stranici Humane Nove, koje uključuju obradu osobnih podataka.

Ova Politika odnosi se na obradu osobnih podataka kupaca na našoj web stranici i korisnika koji posjećuju našu web stranicu.

Koje vrste osobnih podataka prikupljamo?
Na koji način?Vaše osobne podatke prikupljamo i obrađujemo kada stupite u interakciju s nama (na primjer, podatke koje upisujete ispunjavajući obrazac na našoj web stranici) ili kad nam se javljate putem elektroničke pošte. To uključuje i podatke koje upisujete kad kupujete na našem webshopu.

Svaki put kad posjetite našu internetsku stranicu, ako odobrite korištenje kolačića, mi korištenjem Google Analytics sustava (kolačića treće strane) prikupljamo tehničke podatke kao što su vrsta i verzija preglednika, uređaja, vremenska zona i sl. Ovim putem ne prikupljamo osobne podatke poput IP adrese, već informacije o korištenju naše web stranice (koje su stranice najčitanije, kako dugo se posjetitelji zadržavaju na određenim stranicama i sl.)

U koju svrhu prikupljamo osobne podatke?
Vaše osobne podatke čuvamo najdulje 5 godina. Osobne podatke ponajprije prikupljamo radi što učinkovitijeg odgovora na vaš upit, osiguranja pružanja tražene usluge, promocije naših proizvoda i naše priče, interne statističke obrade podataka, mogućnosti slanja publikacija, brošura i drugih promidžbenih materijala.

Kako i kome otkrivamo vaše osobne podatke?
Vaše osobne podatke nećemo prodati trećim stranama.
Uvid u osobne podatke omogućujemo tijelima državne vlasti i/ili organima za provedbu zakona u slučajevima kada je to određeno zakonom ili radi zaštite naših prava uključujući naših uvjeta korištenja te za potrebe zaštite naših zakonitih interesa (uključujući i zakonita prava drugih osoba) sukladno zakonskim propisima koji su na snazi.

Koliko dugo zadržavamo Vaše osobne podatke?
Zadržavamo osobne podatke samo onoliko koliko je potrebno. Sve osobne podatke prikupljene uz Vašu privolu brišemo nakon 5 godina, osim onih podataka koje moramo sačuvati do kraja zakonski određenog minimalnog roka.

Poveznice na druge internetske stranice i društvene mreže
Naša web stranica može nuditi poveznice na mrežne stranice koje nisu pod našim nadzorom. Preporučujemo da se prilikom posjeta stranici na koju vas je odvela poveznica upoznate s postavkama privatnosti te internetske stranice.

Izjava o privatnosti
Obvezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.

Kontakt
Molimo da nam se u slučaju bilo kakvih pitanja obratite na info@humananova.org.
Pritužbe u vezi s obradom Vaših osobnih podataka od strane Društva mogu se također uputiti nadležnom tijelu za zaštitu podataka u Hrvatskoj (AZOP).

Politika korištenja kolačića
Prilikom pregledavanja stranice www.humananova.org, ne prikupljaju se osobni podaci koji bi omogućili Vašu osobnu identifikaciju. Ako nam je za pružanje određene usluge potreban Vaš osobni podatak, posebno ćemo Vas upozoriti. Sve informacije koje kolačići prikupljaju su anonimne.

Naša internetska stranica koristi kolačiće za poboljšanje korisničkih usluga te za olakšavanje navigacije našim stranicama. Korištenjem stranice pristajete na upotrebu kolačića prema opisanim uvjetima. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće biti funkcionalne.

Što su kolačići (cookies)?
Kolačići su male tekstualne datoteke koju naš poslužitelj smješta na Vaš preglednik. Ponovnim dolaskom na našu stranicu, preglednik nam šalje kolačiće natrag, tako da ih naš server može prepoznati i podesiti postavke stranice za bolje korištenje. Na taj način informacije su prilagođene Vašim potrebama i dotadašnjem korištenju. Detaljnije informacije o korištenju kolačića možete saznati ovdje. Osim jednostavnih informacija o postavkama, kolačići mogu spremiti i velik broj osobnih informacija (ime, e-mail adresa), no za njih Vi dajete pristup.

Kako onemogućiti kolačiće?Prilikom dolaska na našu stranicu kolačići su onemogućeni sve dok ih Vi ne odobrite. Postavke kolačića mogu se određivati i u izabranom internetskom pregledniku. Onemogućavanjem kolačića nećete moći koristiti određene funkcionalnosti internetskih stranica.

Uvjeti korištenja web stranice
Korištenjem stranice www.humananova.org, prihvaćate ove Uvjete korištenja. Ako ih ne prihvaćate, molimo vas da ne koristite ovu internetsku stranicu.

Dokumenti, informacije i sadržaji objavljeni na web stranici www.humananova.hr ne smiju se kopirati, osim za individualnu uporabu, te nekomercijalne svrhe, ali uvijek uz poštivanje autorskih prava i drugih prava intelektualnog vlasništva kao i svih ostalih ograničenja prava. Bilo kakvo kopiranje, reprodukcija ili distribucija dokumenata, informacija i sadržaja sa stranice dopuštena je isključivo temeljem prethodnog izričitog odobrenja.
Nemate pravo koristiti logotip Humane Nove, kao ni ostale registrirane ili neregistrirane oznake koje se pojavljuju na našim web stranicama. Spomenute nazive ili logotipe ne smijete koristiti u priopćenjima za javnost, reklamama ili na drugim marketinškim materijalima bez obzira da li su u pisanoj, elektronskoj ili nekoj drugoj formi bez prethodnog izričitog odobrenja. Oznake drugih entiteta na ovim web stranicama pojavljuju se samo za potrebe identifikacije i ne ukazuju na to da su ti entiteti odobrili ovu web stranicu ili bilo što od njenog sadržaja. Ovi Uvjeti Vam ne daju nikakvo pravo na korištenje oznaka drugih entiteta.