Search
Close this search box.

Društveno poduzetništvo u Hrvatskoj osnažuje se zahvaljujući projektu Dijalogom do hrvatske mreže za društveno poduzetništvo iz Tematskih mreža koji provodi Centar za ruralni razvoj CERURA HR u suradnji s partnerima, a koji se financira iz Europskog socijalnog fonda. U Čakovcu se u Hotelu Park, 26. 9. održala 6. konferencija na kojoj su bili izloženi rezultati trogodišnjeg projekta koji uskoro dolazi svom kraju.

HUMANA NOVA JEDAN OD PARTNERA NA PROJEKTU

U okviru projekta sudjeluje 20 partnera (znanstvena zajednica, socijalne zadruge, udruge, Zajednica županija, HZZ). Cilj projekta je jačati kapacitete organizacija civilnog društva uz potporu akademske zajednice, kako bi se uspostavio učinkoviti dijalog svih dionika za društveni razvoj RH. Jedan od partnera na projektu je i Socijalna zadruga Humana Nova iz Čakovca, jedan od pionira društvenog poduzetništva u Hrvatskoj.

PREDSTAVLJENI DOSADAŠNJI REZULTATI PROJEKTA

Razdoblje provedbe projekta je od 31.10.2020. do 31.10.2023. godine, što znači da se projekt uskoro privodi kraju. Na konferenciji su u Čakovcu bili izloženi dosadašnji rezultati projekta, a završna je konferencija planirana u Sinju.

Što se dosad u okviru projekta postiglo? Uz potporu znanstvene zajednice, izrađeno je osam smjernica za razvoj javnih politika na temu društvenog poduzetništva, osnovana Hrvatska mreža za društveno poduzetništvo, mapirani su dionici društvenog poduzetništva, objavljeno 5 znanstvenih radova i 2 stručna rada, izrađena je metodologija analize društvenog utjecaja intervencija te je otvoren javni poziv za uključivanje zainteresirane javnosti u strukturirani dijalog o društvenom poduzetništvu.

Konferenciji su prisustvovali nositelji projekta, partneri, ali predstavnici lokalnih vlasti. Sveprisutne je motivirajućim govorom pozdravila Maja Odorčić Mikulić, pročelnica za društvene djelatnosti Međimurske županije. Pozdravni govor održao je i Josip Varga, predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca. Više o projektu i angažmanu Humane Nove predstavio je upravitelj Humane Nove Ivan Božić, a ciljeve i rezultate projekta predstavio je Stipe Efendić, predsjednik Centra za ruralni razvoj CERURA HR.

U Hrvatskoj mreži za društveno poduzetništvo koja je nastala iz projekta trenutno je oko 250 članova, a više o projektu moguće je pročitati na: https://www.socialbiz.cerura.hr/

Humananova.org webshop koristi kolačiće ('cookie') kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Više o kolačićima.

Skip to content